Již podruhé se od 5. do 6. května v centru hornorakouského Steyru konal oblíbený festival požitků, tentokrát kombinovaný s hornorakouským festivalem moštu. Četní vystavovatelé prezentovali různe regionální speciality a pozvali návštěvníky na ochutnávky.
Při kulinářské procházce se návštěvník mohl přesvědčit o široké regionální nabídce. Více než 40 producentů ze Steyru a okolí prezentovalo své výrobky. Na trhu byly k nalezení třeba speciality z domácího vepřového a hovězího masa, letní zelenina jako například zelený chřest, obzvlášt dlouho dozrálý horský sýr, lisované oleje a variace knedlíků. Rakouská whisky a gin byly v nabídce stejně jako rozmanitý sortiment džusů. Pro milovníky piva byli k ochutnání piva hornorakouských pivovarů.
O hudební prožitky na festivalu také nebyla nouze. Skupiny z regionu hrály na různých místech v centru města uprostřed publika.
Evropský region Dunaj-Vltava na festivalu prezentoval kuchařky s tradičními recepty z regionu. O ty návštěvníci měli velký zájem, stejně jako o nedávno vyšlou cyklopublikaci. Zároveň také využili možnost k bližšímu seznámení s ERDV.