Evropský region Dunaj-Vltava (ERDV) se prezentoval při 12. ročníku mezinárodní konference Aktuální problémy cestovního ruchu na téma „Cestovní ruch jako křižovatka poznatků“.
Představil zde mimo jiné novou kuchařku ERDV s názvem „Vaříme dobře", o kterou byl velký zájem. „V praxi se tak ukazuje, že gastronomie
je v současné době aktuálním tématem v cestovním ruchu. Zahraniční návštěvníci chtějí poznat nejenom atraktivity v regionu, ale také jeho tradiční kuchyni. V tomto směru vnímáme i ekonomické přínosy, které to pro Vysočinu může mít," uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje a územního plánování Pavel Pacal. Akce se konala ve dnech 22. – 23. února 2017 v Jihlavě.
Cílem konference, kterou pořádá Vysoká škola polytechnická Jihlava a Vysočina Tourism (příspěvková organizace Kraje Vysočina) pod záštitou ministryně pro místní rozvoj České republiky, hejtmana Kraje Vysočina a primátora statutárního města Jihlava, je propojit poznatky z různých vědních disciplín, které se cestovním ruchem zabývají. Konference tak přibližuje poznatky ekonomie, sociologie, psychologie, geografie a dalších vědních disciplín se zaměřením na jejich využití a význam pro rozvoj cestovního ruchu. Konference rovněž vytváří podmínky pro mezinárodní setkání odborníků z praxe
a akademické sféry.
Mezi hlavní témata letošní konference patřila například Ekonomické aspekty cestovního ruchu a jeho postavení v ekonomice regionu, cestovní ruch v pojetí geografie nebo nové přístupy k managementu a marketingu v destinacích. Na konferenci vystoupili mimo jiné Dr Rob Davidson (MICE Knowledge, Spojené Království), Prof Dr Terry Stevens (Swansea University, Spojené království), Ing. Jan Kameníček, MBA (Travelclick) nebo Ivica Linderová (Vysoká Škola Polytechnická Jihlava).