05. 04. 2017
Energie & Doprava

Budoucnost mobility už začala. O tom svědčí velký zájem o Den elektromobility v Melku, největší testovací událost v oblasti elektromobility v Evropě. Na okruhu Wachauring se 20.května 2017 roztočí další velká testovací akce a nabídne mezinárodnímu publiku příležitost přeshraniční výměny. Vstup je volný!

Vozidla, která pohání elektřina z obnovitelných zdrojů, jsou ekologická a ekonomicky smysluplná a neprodukují žádné emise poškozující klima. To je důvod, proč země Dolní Rakousko podporuje pořizování elektromobilů. Každý pátý elektromobil v Rakousku je přihlášený v Dolním Rakousku. Testovací akce, jakou je i Den elektromobility v Melku, umožní občanům přímý kontakt s elektromobilitou a mají přivést k mobilitě budoucnosti ještě více lidí.

Přijďte a testujte, testujte, testujte

Den mobility 2017 otvírá své brány v 9 hodin, od 10 do 17 hodin si lze na testovací ploše v Melku podle chuti a nálady vyzkoušet všechno, co se za pomoci elektřiny pohybuje na jednom, dvou nebo čtyřech kolech. I letos bude připraveno více než 50 elektromobilů, počínaje Teslou až po e-Golf, připravených vyrazit na okruh. Jednostopá vozítka budou zastoupena elektromotorkami, elektromopedy, elektrokoly, elektrokoloběžkami, segwayi a dalšími zástupci této skupiny. Na Dni elektromobility 2017 se celkem představí více než 70 vystavovatelů.

Exkluzivní program pro mezinárodní návštěvníky

Elektromobilita je tématem, kterým žije celá Evropa. Proto Den elektromobility nabízí veškerému mezinárodnímu publiku – expertům i členům mezinárodních sítí v oblasti energie a energetiky – speciální program. Testovací úsek pro elektromobily se otevře už v 9.45 hodin (přihláška nutná, viz níže). Workshop vedený v anglickém jazyce nabízí od 10.15 do 12 hodin příležitost k přeshraniční výměně zkušeností, příkladům dobré praxe a lessons learned v oblasti elektromobility. Impulzní přednášky budou z různých evropských regionů a mají inspirovat účastníky ze sítí, jakými jsou Evropský region Dunaj-Vltava (ERDV), pracovní skupina podunajských zemí, strategie EU pro alpský region (EUSALP), spolupráce Dolního Rakouska a slovenských krajů atd., k novým společným projektům.

Den zážitků pro celou rodinu a všechny smysly

Postaráno bude samozřejmě i o tělesné blaho a trh lahůdek kulinářské iniciativy „Tak chutná Dolní Rakousko" zve na ochutnávku dobrot z Dolního Rakouska, které si návštěvníci mohou odnést i domů. Bohatý program pro děti zahrnující kurz mistrů úspor energií, jízdy šikovnosti s dětskými čtyřkolkami a dálkově řízenými autíčky, skákací hrady, kvízy s otázkami z oblasti energie, kutilské činnosti apod. udělají ze Dne elektromobility zážitek pro celou rodinu. V neposlední řadě je možné objevit v blízkém okolí i četné přírodní a kulturní poklady, jako např. benediktinský klášter v Melku a malebnou krajinu vinařské oblasti Wachau.

Ekologický příjezd

Návštěvníci, kteří přijedou elektromobilem, najdou pro tento účel vyhrazená parkovací místa a odevzdají klíč od vozidla jednoduše u nabíjecího servisního týmu EVN před vchodem do centra ÖAMTC Fahrtechnikzentrum. Ti, kdo přijedou vlakem, mohou přijet na místo konání z nádraží v Melku kyvadlovou dopravou, která bude jezdit mezi 9. a 17. hodinou.

Den mobility 2017 pořádá Agentura pro energii a životní prostředí Dolního Rakouska (Energie- und Umweltagentur NÖ Betriebs-GmbH) za podpory spolkové země Dolní Rakousko, iniciativy „e-mobil in NÖ", RADLand Niederösterreich, ecoplus. Niederösterreichs Wirtschaftsagentur GmbH, společností EVN AG a Post AG.

Zdroj fotografií: Energie- und Umweltagentur NÖ, extremfotos Markus Haslinger

Přihlášky a informace pro mezinárodní hosty:

eNu – Energy and Environment Agency of Lower Austria | Susanne Supper | susanne.supper@enu.at | +43 2236 86 06 64 523

Více informací ke dni elektromobility: www.enu.at/e-mobilitaetstag, www.enu.at/e-mobility-day

e-Mobility-Day-2017 955.42 KB

Zpět
Mapa
Letní brigády v ERDV

Letní brigády v ERDV

Získejte zkušenosti

Archiv článků
Ikona

Poznej Evropský region

28 barokních kulturních pokladů

28 barokních kulturních pokladů

28 barokních kulturních pokladů

Místní poklady

Místní poklady

Tradice, kterou nelze uložit do muzea

Videoprezentace některých vysokých škol

Videoprezentace některých vysokých škol

Studenti ukazují, co je populární Vysoké školy v regionu tří zemí nyní také v obraze a zvuku

Série podcastů o zdravotní péči

Série podcastů o zdravotní péči

Průvodce vysokými školami

Průvodce vysokými školami

Příručka o vysokých školách v Evropském regionu

Best Practice Projekty

Best Practice Projekty

Z oblasti vysokoškolského vzdělávání

Letní brigády v ERDV

Letní brigády v ERDV

Získejte zkušenosti

Fotobanka ERDV

Fotobanka ERDV

Fotografie k širokému užití

28 hradů a zámků

28 hradů a zámků

Objevte výjimečnou památku

28 nejhezčích okružních výletů pro pěší

28 nejhezčích okružních výletů pro pěší

Výlety napříč Evropským regionem

28 nejhezčích jednodenních výletů

28 nejhezčích jednodenních výletů

Na kole skrz Evropský region

28 tradičních receptů

28 tradičních receptů

Vaříme s Evropským regionem

TIPY na muzea a galerie

TIPY na muzea a galerie

Mnohostranná nabídka

Vaříme dobře

Vaříme dobře

Chutě Evropského regionu

Dvoujazyčnost v ERDV

Dvoujazyčnost v ERDV

Naše nabídka

Glosář

Glosář

Glosář

Moderní obce

Moderní obce

Hovoříme o příkladech digitalizace

Databanka obcí

Databanka obcí

Celkový přehled všech obcí po celém regionu ERDV

Inspirace k moderní obci

Inspirace k moderní obci

Příklady digitalizace online