Celodenní program pro celou rodinu, dobré jídlo a pití v různých podobách, kuchařská, barmanská nebo sushi show, první národní kolo gastronomické soutěže Trophée Mille ale také Evropský region Dunaj-Vltava, to byl Gurmet den s Krajem Vysočina.
V sobotu 16. 11. 2019 proběhl v Jihlavském City Parku Gurmet den s Krajem Vysočina, na kterém nechyběl ani Evropský region Dunaj-Vltava, který představil novou kuchařku „28 tradičních receptů" a také kuchařku „Vaříme dobře".
Jedním z hlavních lákadel akce bylo národní kolo gastronomické soutěže Trophée Mille, do kterého se probojovalo 8 studentských týmů z Kraje Vysočina, Jihočeského a Pardubického kraje. Smíšené studentské týmy, složené z jednoho kuchaře a jednoho cukráře, měly za úkol připravit z předem stanovených surovin slané a sladké jídlo. To vše ve stanoveném limitu a před zraky stovek diváků a odborné poroty, složené ze samotného zakladatele soutěže a držitele 2 michelinských hvězd pana Phillipa Mille a členů národního týmu kuchařů a cukrářů ČR.
Mezi porotci nechyběl ani Tomáš Popp, manažer národního týmu kuchařů a cukrářů ČR, vítěz MS v Singapuru 2018, ale především spoluautor kuchařky evropského regionu „Vaříme dobře". Právě tuto kuchařku si mohli odnést vítězové doprovodných kuchařských a cukrářských soutěží, které probíhaly během celého dne. Velký zájem mezi přítomnými byl také o kuchařku „28 tradičních receptů".
Obě kuchařky jsou ke stažení na webových stránkách evropského regionu – www.evropskyregion.cz.