28. 09. 2023
Zdravotnictví Cestovní ruch

Bianka Hallhuber, manažerka hotelu MY MAYR MED Resort, a Alexander Schunicht, obchodní ředitel kliniky Rosenhof, v odborném rozhovoru ERDV vysvětlují, co je na spojení kliniky a resortu zvláštního, a přibližují, jak vnímají rozvoj digitalizace ve zdravotní turistice a využívání nových technologií při léčbě.

1. Co je zvláštního na spojení mezi resortem MY MAYR MED a rehabilitační klinikou Rosenhof?
Nový MY MAYR MED Resort v Bad Birnbachu se plně věnuje tělu, mysli i duši. Lékaři a terapeuti s velkými zkušenostmi nabízejí jedinečný koncept v příjemném útočišti. Vedle střevní rehabilitace podle F. X. Mayra a detoxikaci se lékařské oddělení MY MAYR MED zaměřuje na duševní zotavení a vnitřní reorientaci. Zdravotní centrum, které provozuje rehabilitační klinika Rosenhof, jde ruku v ruce s oázou pohody - s fyzioterapií, kosmetikou, SPA, fitness a útulným, krásným hotelem.
Díky vyškolenému, certifikovanému týmu MY MAYR MED se nám podařilo spojit nejmodernější medicínu se znalostmi tradiční přírodní léčitelství. Prostřednictvím kliniky Rosenhof jsme schopni našim hostům nabídnout širokou škálu dalších terapií: od osteopatie po TCM, pokročilou diagnostiku, léčbu proti stárnutí, laboratorní vyšetření, ultrazvuk, měření variability srdeční frekvence, EKG, psychologické testy, 3D tělesný sken, infuzní terapie a mnoho dalšího.

2. Je pro vás digitalizace ve zdravotnictví nebo ve zdravotní turistice také tématem? Proč (ne)?
"Nic není tak stálé jako změna." Tento citát dnes platí více než kdy jindy, zejména pokud jde o digitalizaci ve zdravotnictví (klíčová slova: telemedicína, jako je vzdálené sledování chronicky nemocných pacientů, videokonzultace, elektronická dokumentace pacienta, elektronický recept, integrace BigData a umělé inteligence ve zdravotnictví).
Kombinace rostoucího zdravotního povědomí, individualizace cesty, demografických změn a nových technologií je hnací silou zdravotní turistiky a stírá hranice mezi digitálními medicínsko-léčebnými aplikacemi a aplikacemi pro životní styl. Myšlenka prevence bude ve zdravé dovolené stále důležitější a nabídky musí být ještě více přizpůsobeny individuálním potřebám hostů, aby nabízely obnovu zdraví, pohodu a radost ze života. Digitální kanály, média a komunity, jako jsou sociální sítě na internetu, jsou přítomny po celou dobu cesty zákazníka. Zážitky lze sdílet v reálném čase, přičemž uživatelé přepínají mezi počítačem, tabletem a chytrým telefonem.
Naším cílem je rychle, efektivně a individuálně komunikovat s hosty před jejich pobytem u nás, během něj i po něm (tzv. zákaznická cesta) a vyzdvihnout speciální odbornost a služby resortu.

3. Jaké technické nebo digitální nástroje by vás zajímaly?
Lidé stále častěji berou své zdraví do vlastních rukou a důraz se přesouvá na prevenci, aby se dožili vysokého věku.
Z našeho pohledu se v budoucnu zaměříme na inovativní koncepty prevence s využitím přírodních zdravotních zdrojů a digitálních zdravotních aplikací. To zahrnuje rozšíření digitálních zdravotních aplikací, jako jsou aplikace, řešení eHealth a online platformy, které propojují oblasti zdraví a cestovního ruchu.
V této souvislosti bude stále důležitější také téma umělé inteligence (AI). Digitální nástroje pomáhají zpřístupnit zážitky z dovolené například i starším nebo nemocným lidem. Například virtuální realita může tělesně postiženým lidem poskytnout reálný obraz jejich budoucího místa pobytu, včetně případných překážek.
Zajímavé jsou také digitální aplikace pro online koučování a zdravotní školení, videokonzultace a poradenství, servisní roboti, školení a koncepty terapie pro fyzioterapii.

4. Jaký vývoj v oblasti (přeshraniční) zdravotní turistiky v současné době zažíváte a jak se podle vás bude vyvíjet v budoucnu?
Většina našich hostů a pacientů v současné době pochází z Německa a Rakouska, ale počet hostů ze zahraničí se zvyšuje. Zatím je důležité nabízet domovskou stránku a dokumenty v různých jazycích, na čemž v současné době pracujeme. Náš resort otevřeme až na jaře 2023, takže nás velmi těší, že jsme si již udělali jméno i za hranicemi země.

 

Titulní fotografie: Hotelmanagerin MY MAYR MED Resort Bianka Hallhuber, Foto: MoodPhotography


Zpět
Mapa
Letní brigády v ERDV

Letní brigády v ERDV

Získejte zkušenosti

Archiv článků
Ikona

Poznej Evropský region

28 barokních kulturních pokladů

28 barokních kulturních pokladů

28 barokních kulturních pokladů

Místní poklady

Místní poklady

Tradice, kterou nelze uložit do muzea

Videoprezentace některých vysokých škol

Videoprezentace některých vysokých škol

Studenti ukazují, co je populární Vysoké školy v regionu tří zemí nyní také v obraze a zvuku

Série podcastů o zdravotní péči

Série podcastů o zdravotní péči

Průvodce vysokými školami

Průvodce vysokými školami

Příručka o vysokých školách v Evropském regionu

Best Practice Projekty

Best Practice Projekty

Z oblasti vysokoškolského vzdělávání

Letní brigády v ERDV

Letní brigády v ERDV

Získejte zkušenosti

Fotobanka ERDV

Fotobanka ERDV

Fotografie k širokému užití

28 hradů a zámků

28 hradů a zámků

Objevte výjimečnou památku

28 nejhezčích okružních výletů pro pěší

28 nejhezčích okružních výletů pro pěší

Výlety napříč Evropským regionem

28 nejhezčích jednodenních výletů

28 nejhezčích jednodenních výletů

Na kole skrz Evropský region

28 tradičních receptů

28 tradičních receptů

Vaříme s Evropským regionem

TIPY na muzea a galerie

TIPY na muzea a galerie

Mnohostranná nabídka

Vaříme dobře

Vaříme dobře

Chutě Evropského regionu

Dvoujazyčnost v ERDV

Dvoujazyčnost v ERDV

Naše nabídka

Glosář

Glosář

Glosář

Moderní obce

Moderní obce

Hovoříme o příkladech digitalizace

Databanka obcí

Databanka obcí

Celkový přehled všech obcí po celém regionu ERDV

Inspirace k moderní obci

Inspirace k moderní obci

Příklady digitalizace online