Členové Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR Martin Svatek, Patrik Bečvář a Tomáš Popp, kteří sestavili recepty do oblíbené kuchařky „Vaříme dobře/Chutě ERDV“, slavili se svým týmem historický úspěch na nejprestižnější asijské kuchařské soutěži konané koncem dubna v Singapuru.
Ve finále tříkolové soutěže se utkaly týmy z Taiwanu, Nového Zélandu a České republiky. Menu složené z lososa a mušlí (předkrm), hovězích líček a hovězí roštěné (hlavní chod) korunované jahodami s kokosovým pyré (dezert) přineslo vítězství českému týmu.
„Jsme nadšeni, protože tato soutěž je skutečně ohromně prestižní. Naše vítězství potvrzuje, že česká gastronomie je na špičkové úrovni", říká manažer týmu Tomáš Popp.
Kuchařka s recepty od zlatých medailistů ze Singapuru je volně ke stažení pod odkazem https://www.varimedobre.eu/wp-content/uploads/2017/02/Kucharka_DunajVltava_2016_web.pdf
O tom, jak dobře se z kvalitních místních surovin v Evropském regionu Dunaj-Vltava vaří, se můžete přesvědčit také v sedmi krátkých filmech. Tyto gastronomické videoprůvodce po českých, bavorských a rakouských krajích najdete na webu www.varimedobre.eu nebo na facebook.com/varimedobre.